OM MIG

Hej!


Vad kul att just du har hittat hit.


Emelie heter jag som sagt, och arbetar som frilansande skribent sedan början av 2019. Skrivande däremot, det har jag ägnat mig åt bra mycket längre än så. Kärleken till att uttrycka mig genom skrift har alltid varit en stor del av mig som person. Att försörja mig på att skriva har dock alltid varit en avlägsen dröm - tillbakahållen av bekvämlighet, ödet och ett uns av lite klassisk feghet blandat med självtvivel.  


Jag har en mångårig bakgrund som ekonom - en intressant och givande yrkesbana som lärt mig mycket. Inte minst insikten om att jag är bra mycket bättre på att trolla med ord, än med siffror. Men också vanan att arbeta mot strikta deadlines och krav på resultat av hög kvalitet. Erfarenheter som förstås kommer väl till hands och gagnar mig i mitt yrke som skribent.


Jag är en språknörd ut i fingerspetsarna. En riktig gnälltant faktiskt när det kommer till skrivande och skrivregler. Irriterande enligt somliga - en bra garanti för välskrivna texter av hög kvalitet, enligt mig. Men förutom att det ska vara rätt och riktigt, ska det också kännas. Texter ska beröra, engagera, skapa ett intresse och fånga in. En text som lämnar läsaren oberörd - är för mig en ofärdig text. 


Förutom skribent är jag också en hel del annat förstås.

Mamma & fru. Resefanatiker & konstnär. Inredningsjunkie & yogaälskare. Aktivist, feminist, drömmare & optimist. 

En rastlös problemlösare som hellre dansar än står still. Hellre skrattar högt och gällt, än fnissar lite försynt. Hellre älskar mycket och innerligt, än lagom och försiktigt.


XoXo


EmelieCopyright © Alla rättigheter förbehållna